Belföld

Az LMP nem várt csodát a Fidesztől

A párt nyilvánosságra hozatná Orbán Viktor kötcsei beszédét.

Az LMP frakcióvezetője felszólította Orbán Viktort, hogy még ezen a héten teljes egészében hozza nyilvánosságra a Kötcsén elmondott legutóbbi beszédét. Schiffer András egyúttal arra kérte a kormányt, hogy közölje a jövő évi büdzsé sarokszámait.

A politikus aggasztónak nevezte, hogy a kormányfő “folytatja elődei politikáját”, és az önkormányzati választások előtt nem vall színt arról, hogy milyen gazdaság- és társadalompolitikát kíván folytatni.

Schiffer András azt mondta, hogy az LMP nem várt csodát a Fidesz vezette kormánytól, és nem hitte el, hogy két hét alatt rendet lehet tenni a közbiztonság területén. Hozzátette, attól sem voltak boldogok, amikor több fideszes politikus is az országgyűlési választások előtt, illetve az után is adócsökkentésről beszélt.

Szavai szerint ugyanis az LMP nem hisz abban, hogy az adócsökkentéssel erősíteni lehetne a társadalmi összetartást, mert ők úgy gondolják, hogy ahhoz ökológiai adóreformra és járulékcsökkentésre lenne szükség. Hozzátette, most ráadásul egyes kormányzati források már 2013-ra várják az adócsökkentést. A frakcióvezető éppen ezért elengedhetetlennek nevezte, hogy mindenki számára világos gazdaságpolitikát valósítsanak meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik