Belföld

Demonstrált a Jobbik Miskolcon

A közbiztonságért tartott nagygyűlést és demonstrációt a Jobbik Miskolcon.

A nagygyűlésen Szegedi Csanád jobbikos európai parlamenti képviselő beszédében azt mondta: Miskolcról az elmúlt tíz évben több fiatal menekült el, mint 1956 után bármikor. Úgy fogalmazott, a közbiztonság kérdésében két bűnözési formát kell felszámolni: “a politikai és a cigánybűnözést”.

“Közrendvédelmi telepeket” kell létrehozni, és jogszabályszerűen ki kell Miskolcról zárni a “garázda elemeket” – jelentette ki, majd hozzátette, akik képesek integrálódni, azok visszatérhetnek a társadalomba, akik pedig nem, ott töltik az életüket “kettős kordonnal, szögesdróttal körbevéve, csendőrökkel, este 10 óra után kijárási tilalommal”.

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, aki szintén felszólalt a nagygyűlésen, úgy fogalmazott: a város a 24-dik órájában van gazdaságilag, demográfiailag és erkölcsileg is. Hozzáfűzte, megvédenek minden magyart, kimondják az igazságot és rendet tesznek Miskolcon.

A körülbelül 350-400 fős tömeg fáklyákkal vonultak végig Miskolc sétálóutcáján – a Szent István tértől az egyik belvárosi áruház előtti térig.

Majd a nemzeti színű, jobbikos és Árpád-sávos lobogókat tartó tömeg, illetve a nagygyűlésen felszólalók is megkoszorúzták és gyertyákat helyeztek el a “Cigánybűnözés áldozatainak emlékére” feliratú ideiglenes táblát.

Az esemény rendbontás nélkül véget ért, a helyszíneken több rendőr is tartózkodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik