Belföld

Jobbik: elfogadhatatlan az átjárás az MSZP-ből a Fideszbe

Dúró Dóra szerint a négy évvel ezelőtti MSZP és a mostani Fidesz nehezen összeegyeztethető.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy számos helyen korábban az MSZP-hez köthető személyek indulnak fideszes színekben – jelentette ki a Jobbik szóvivője a köztévében, ahol nem kérdezték arról, hogy férjét, a párt alelnökét tegnap a bíróságon leütötte a Tomcat néven ismert blogger.

Dúró Dóra szerint van átjárhatóság, de a négy évvel ezelőtti MSZP és a mostani Fidesz nehezen összeegyeztethető. Kérdésre válaszolva elmondta: politikájuk nem a Fidesz körül forog, központi utasítás nincs, a helyi szervezetek hogyan viszonyuljanak a Fideszhez.

Más téma kapcsán a Jobbik szóvivője azt mondta, maga az eljáró ügyész tájékoztatta Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltjének jogi képviselőjét arról, hogy gyanúsítottként kihallgatták Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját.

Mint ismert, Staudt hivatali visszaélés és becsületsértés miatt jelentette fel Balajtit, miután a főigazgató azt állította: a jobbikos politikus személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Azt, hogy Balajtit gyanúsítottként hallgatták volna meg, tegnap mind az érintett, mind a Budapesti Katonai ügyészség cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik