Belföld

A Jobbik bebörtönözné Gyurcsányt, átvilágíttatná a bírákat

Gaudi-Nagy szerint a 2006 őszén történtek Gyurcsány szellemiségében zajlottak.

A 2002-2010 közötti politikai szabadságjogokkal kapcsolatos jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság jobbikos tagja, Gaudi-Nagy Tamás azt kérte, hogy a Fidesz támogassa javaslatát, amely börtönnel sújtaná a parlamenti bizottságok előtt meg nem jelenőket.

Gaudi-Nagy Tamás azután nyilatkozott erről, hogy Gyurcsány Ferenc sem ment el a testület ülésére. Szerinte a volt kormányfő “megszegte képviselői esküjét, szembehelyezkedett az alkotmánnyal, és ezzel tökéletesen bebizonyította azt, hogy azok a véres események, amelyek 2006 őszén történtek, az ő szellemiségében zajlottak” – fogalmazott az albizottság alelnöke. A honatya azt kérte, hogy október 4-én házszabálytól eltérő módon fogadják el javaslatát, soron kívül hirdessék ki, majd küldjenek Gyurcsánynak újabb meghívót.

A bizottság ülésén Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a bírói-ügyészi kar “átvilágítását” szorgalmazta, mert szerinte addig “garázdálkodhatnak” és “folytathatják a koncepciós eljárásokat”. Mint mondta, a hatalmi ágak szétválasztása nem eredményezheti azt, hogy semmi lehetőség nincs a “szisztematikus jogsértések” kivizsgálására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik