Belföld

Tarlós “mentegeti” Demszkyt

Szerinte a főpolgármester gyenge vezető, de nem lehet összekeverni a szabadrablást folytató szocialistákkal.

Demszky Gábor gyenge vezető, aki gyakran elfordította a fejét kényes ügyeknél – mondta a Polgárok Házában tartott csütörtöki előadásában Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ugyanakkor élesen meg kell különböztetni a hamarosan leköszönő főpolgármestert azoktól a szocialista politikusoktól, akik 15 éve szabadrablást folytatnak a fővárosban anélkül, hogy megválasztották volna őket.

Tarlós szerint Demszkynek ideje eltűnni a politikából, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy a fővárosiak az elmúlt 20 évben ötször is főpolgármesterré választották. A Fidesz jelöltje bírálta az elmúlt 20 év várospolitikáját, amely egy “szűk deviáns réteg érdekeit védve intellektuálisan terrorizált 1,8 millió budapestit “. Hozzátette: a kisebbségi jogok mérlegelés nélküli védelme diktatúrához vezet, a többséget is megilleti a védelem.

Tarlós István szerint sohasem beszéltek arról, hogy privatizálni akarják a BKV-t, illetve, hogy megszüntetnék a kerületek önállóságát, de részleteket nem árult el arról, hogy mik a pontos terveik a két témában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik