Belföld

19 évet kapott a gyerekeivel fajtalankodó férfi

A család egyik tagja sem kért segítséget, mert az apa verte, fenyegette őket.

Nevelt és saját gyermekeit is több alkalommal fajtalankodásra kényszerítette, és többször közösült is velük egy 46 éves soltvadkerti férfi; a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen 19 év fegyházra ítélte, akárcsak az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság, amely a vádlott szülői felügyeleti jogát is megszüntette két kiskorú gyermeke felett.

A táblabíróság megváltoztatta viszont az áprilisi ítéletet annyiban, hogy a korábbi 7 helyett a vádlottat 4 rendbeli folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, 4 helyett 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, továbbá 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése és 2 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: azzal, hogy kevesebb vádpontban mondták ki bűnösnek a vádlottat, nem jelent felmentést egyetlen bűncselekmény alól sem, csak egyes cselekményeket nem külön értékelt a fellebviteli bíróság, hanem a folytatólagosságon belül.

A korábban hatszor büntetett, 8 osztályt végzett vádlott 1994-ben élettársi kapcsolatot létesített egy soltvadkerti asszonnyal. Együtt nevelték a nő – korábbi kapcsolatból származó – két kiskorú gyermekét, valamint két közös, szintén kiskorú gyermeküket. A férfi először 1994-ben az akkor 5 éves nevelt leányát kényszerítette fajtalankodásra, majd később ezt heti rendszerességgel tette. 1998-ban többször megpróbált közösülni is a kislánnyal. Egyik alkalommal a nevelt fiával fajtalankodott, akit rávett arra, hogy testvérével ugyanezt tegye, miközben ő ezt végignézte. A vádlott 2000-ben a nevelt kisfiút megerőszakolta, a kislányt pedig két-háromhetente fajtalankodásra és közösülésre kényszerítette. Előfordult olyan is, hogy a vádlott nemcsak fenyegette a kislányt, hanem ütötte, fojtogatta is. 2001-től a vádlott vér szerinti lányát is többször fajtalankodásra kényszerítette, és 2004-től próbált vele havonta közösülni.

A vádlott nevelt lánya 1999-ben szólt anyjának a vele történtekről, amikor azonban az asszony számon kérte a férfin a történteket, élettársa a gyerekek előtt megverte, ezért a család egyik tagja sem kért segítséget.

A vádlott 2006-ban elköltözött a családtól. Az asszony és ő is már új kapcsolatban élt, mikor 2009. január 10-én este a férfi ittasan jelent meg közös munkahelyükön, és volt élettársára meg annak új párjára tapétavágó szikével támadt, azzal fenyegetőzve, hogy megöli őket. Ezután a nő feljelentést tett a rendőrségen, és ekkor beszámolt arról is, ami a gyerekekkel történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik