Belföld

Közelebb a romagyilkosok megbízóihoz

Lehallgatták a börtönben a vádlottakat. Voltak támogatói a halálbrigádnak.

Újabb bizonyítékok utalnak arra, hogy voltak támogatói a halálbrigádnak – írja a Blikk. A bulvárlap információi szerint ezt nemcsak Cs. István (29) vallomása támasztja alá, hanem az is, hogy több olyan, a büntetés-végrehajtási intézmény keretei között rögzített hangfelvétel és erről készült jegyzőkönyv létezik, amelyek utalnak esetleges, eddig nem ismert megbízókra.

A Blikk úgy tudja, hogy a Katonai Biztonsági Hivataltól (KBH) a minap elbocsátott tartótiszt, H. Ernő jelentése és Cs. István vallomása köszönő viszonyban sincs egymással. Még az az utalás is hiányzik belőle, amely szerint Cs. célozgatott a romák elleni sorozatgyilkosság ügyében feldobott százmilliós vérdíj megszerzésére.

Ez a tény újabb vizsgálatra adott okot. Felvetődött ugyanis, hogy H. Ernő esetleg többet tudott vagy sejtett, mint amit leírt a jelentésében. Ezt támasztja alá az is, hogy K. Árpád és Cs. István egyik beszélgetésekor felmerült a tartótiszt kivégzése is. Ez pedig nem életszerű, ha végigolvassuk a volt szerződéses katona vallomását.

Az általa elárult KBH-s tisztre és a magára vonatkozó információk nem indokoltak volna ilyen szélsőséges és veszélyes döntést. Többek között ennek köszönhető a jelenleg is folyó vizsgálat. Mindenesetre még az is előfordulhat, hogy a tartótiszt közvetlen felettesein is számon kérik majd a hibákat. Ők ugyanis továbbra is a KBH munkatársai.

Lehallgatták a börtönben a halálbrigádot (Blikk)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik