Belföld

Kolompár Orbán: “Megyek a börtönbe!”

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke tagadja, hogy pénzügyi visszaélések történtek volna a vezetése alatt.

Kolompár Orbán szerint hétéves elnöksége alatt a kifizetések jogszerűek voltak, viszont elődje, Farkas Flórián ellen feljelentést tesz: úgy véli, 1996 és 2003 között több mint 100 millió forintnak veszett nyoma az önkormányzatnál. Arra a kérdésre, hogy ezt miért csak 7 év után fordult a rendőrséghez, Kolompár azt mondta: a romabecsület tartotta vissza.

Ismert, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az OCÖ gazdálkodása kapcsán hűtlen kezelés, a számviteli rend megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt tett feljelentést.

Kolompár sajtótájékoztatóján a vádakra reagálva úgy fogalmazott: “Az ÁSZ megdicsért, mert a pályázati pénzeket jól kezeljük. Azért vagyok hibás, mert eltemettem a romákat? Meg adtam pénzt arra, hogy feljelentse a rendőröket az egyszerű, hétköznapi 70 éves cigányasszony, akit levert a rendőrség a saját lakásának ajtaja előtt? Ezért engem? Tessenek meghurcolni, csukjanak le, vállalom a felelősséget. Ghandi is vállalta, Martin Luther King is, meg Nelson Mandela is vállalta. Én miért ne vállalnám? Megyek a börtönbe!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik