Belföld

Kártalanítaná a sérült rendőröket Révész Máriusz

A fideszes képviselő szerint nem tehettek róla, hogy nem volt megfelelő felszerelésük a tévéostromnál.

Révész Máriusz szerint meg kellene fontolni a tévéostromkor megsérült rendőrök kártalanítását, mert nem tehettek róla, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül vezényelték ki őket az MTV épületéhez 2006 szeptemberében. A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság fideszes tagja ezt a testület hétfői ülésén vetette fel.

A kormánypárti képviselő Dobozi József rendőr vezérőrnagytól, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt parancsnokától arról érdeklődött, ki a felelős azért, hogy – mint az egy korábbi ülésen elhangzott – a raktárosok hazamentek a munkaidejük végeztével és így nem lehetett hozzáférni a védőfelszerelésekhez. Dobozi József közlése szerint az ügyeletnek volt pótkulcsa. Révész Máriusz felvetésére, miszerint ennek ellenére eszköz nélkül vezényelték ki a baranyai századot a televízió székházához, a vezérőrnagy azt mondta: “ez súlyos szakmai hiba” volt.

Dobozi József bejelentette: a nyilvánosság előtt szeretne bocsánatot kérni azoktól, akik önhibájukon kívül, vétlenül sérültek meg a televízió székházánál.

A kártalanítás ötletét felvető képviselő maga is megsebesült az őszi zavargásokban. Révész Máriuszt 2006. október 23-án rendőrök kezdték el ütlegelni az Astoriánál tartott Fidesz-nagygyűlést követően, több mint egy hónappal a tévéostrom után. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik