Belföld

Újabb hangfelvétel: a soroksári jegyző is korrupt?

A teljes anyagot állítólag átadták a rendőrségnek.

Egy, az interneten frissen elérhetővé vált hangfelvétel szerint Homonnai Ildikó, a soroksári jegyző is érintettje lehet annak a korrupciós ügynek, amely miatt a Fidesz arra szólította fel Geiger Ferencet, a XXIII. kerület polgármesterét, hogy vagy tisztázza magát, vagy mondjon le.

Ismert, a TV2 Tények hírműsora egy nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján számolt be kedd esti műsorában arról, hogy öt év alatt huszonötmillió forintot adott egy építési vállalkozó Geiger Ferencnek, Soroksár most függetlenként induló, de korábban többször is az MSZP által támogatott polgármesterének.

A felvétel szerint minden önkormányzati megrendelés után a beruházás nettó értékének tíz százalékát “követelte ki” magának a kerület vezetése.

A hangfelvétel következő részében – amely szerdán került fel a Youtube videómegosztó honlapra – az hallható, hogy P. Mihály vállalkozó beszélgetőpartnerének kérdésére elismeri: a kerületi jegyző lakását is “tatarozta”, amiért nem kapott pénzt. A felvétel szerint a felújításról a vállalkozó értesítette a polgármestert, aki “rábólintott” a munkálatok megkezdésére.

Az újabb hanganyagban szó esik arról is, hogy hogyan és mennyi pénzt adott át a vállalkozó a polgármesternek, Napholcz Józsefnek, a soroksári közbeszerzési és beruházási osztály vezetőjének, valamint más önkormányzati alkalmazottnak.

Előfordult az is, hogy a vállalkozó nejlonzacskóban adott át tizenötmillió forintot, de arra is volt példa, hogy a munkaterületre “látogatott” ki az egyik tisztviselő a pénzért.

A Magyar Nemzet Online portálnak is eljutatták a hanganyagot, valamint egy nekik küldött levélben az szerepel, a teljes anyag a rendőrség birtokába került. Valószínűsíthető, hogy a bűncselekmény-sorozat több mint 10 éve zajlik a jegyző tudomásával és közreműködésével – írták az MNO-hoz eljuttatott levélben.

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett szerdán az ügyészségen. A XXIII. kerületi polgármester az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozta: “A felvételen szereplő ember valótlanságot állított”. Geiger Ferenc – mint írta – azt vélelmezi, hogy az ügy kirobbantásának oka a közelgő választásokon való indulása.

AJÁNLOTT LINK:

„Járt neki a dolog”: bűnszövetkezet üzemel Soroksáron? + Hang (Magyar Nemzet Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik