Belföld

Huszonötmillió forintot kapott Soroksár polgármestere?

Geiger Ferenc állítólag az önkormányzati megrendelések után követelt magának tíz százalékot.

A TV2 Tények hírműsora egy nyilvánosságra került hangfelvétel alapján számolt be kedd esti műsorában arról, hogy öt év alatt huszonötmillió forintot adott egy építési vállalkozó Geiger Ferencnek, Soroksár polgármesterének. A felvétel szerint minden önkormányzati megrendelés után a beruházás nettó értékének tíz százalékát “követelte ki” magának a kerület vezetése.

Most függetlenként induló, de korábban többször is az MSZP által támogatott XXIII. kerületi polgármester a Tényeknek azt nyilatkozta: soha nem kapott pénzt, és szerinte lejárató kampányt indítottak ellene. A vállalkozóról pedig azt mondta, hogy ismeri őt, és nem tudja, hogy miért mond ilyet. A felvételekkel kapcsolatban pedig hozzátette: szerinte ezt az építési vállalkozó “nem nyilatkozta, hanem valakinek mesélte”.

Az építési vállalkozó, T. Mihály azt mondta a Tényeknek, hogy cége több mint tíz éve nem dolgozott az önkormányzatnak, továbbá tagadta, hogy az ő hangja hallható a felvételen. A beszélgetés másik szereplője viszont megerősítette a Tényeknek, hogy T. Mihály építési vállalkozó hallható a felvételen – számolt be a TV2 híradója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik