Belföld

Kovács László lemondott volna Gyurcsány helyében

Az MSZP volt elnöke szerint hiba volt nem a nyilvánosság elé állni.

Ha a nyilvánosság előtt hangzik el a beszéd, a többség azt gondolta volna: végre, valaki kiállt és szakít a korábbi politikával. “Mérföldkő lett volna, drámai fordulat” – mondta Kovács László a Hírszerzőnek. Az MSZP jelenlegi alelnöke biztos benne, hogy akkor is kiváltott volna indulatokat a vallomás, de úgy véli, a “józan többség” értékelte volna az őszinteséget.

Ő lemondott volna Gyurcsány helyében 2006 szeptemberében, és ha ő lett volna akkoriban a párt elnöke, még Balatonőszödön javasolta volna neki négyszemközt, hogy húzza ki a trágár fordulatokat, és mondja el nagy nyilvánosság előtt is.

“Persze, nemcsak a Gyurcsány-kormány nem mondott igazat, a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem bontotta ki az igazság minden részletét” – tette hozzá. Kovács már akkor tisztában volt azzal, hogy a Fidesz a kiragadott mondatokat fogja szajkózni a 2010-es választásokig.

Kovács László akkor már két éve Brüsszelben az Európai Bizottság biztosa volt, nem vett részt a pártvezetésben, így azt sem tudta megmondani, hogyan reagált az MSZP elnöksége a beszédre, felmerült-e esetleg a miniszterelnök-csere.

“Nem tudom megmondani, ki fogja elkezdeni az igazság bevallását, az elmúlt 3 hónap alapján abban biztos vagyok, nem a Fidesz” – jegyezte meg az MSZP alelnöke, aki úgy véli: pártja le fogja tudni mosni a “korrupt” bélyeget. Hogy ez mennyi időbe fog telni, nem tudta megmondani.

Ajánlott link:

“Gyurcsány helyében azonnal lemondtam volna” (Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik