Belföld

Luxus az őszinteség Pokorni szerint

A politikai elemző úgy gondolja, Orbán Viktornak nem lesz őszödi beszéde.

“Ebben a politikai kultúrában, amit a szocialisták az országra erőltettek, az, hogy valaki őszintén elmondja a véleményét, luxus” – mondja Pokorni Zoltán a Heti Válaszban. A Fidesz alelnöke szerint a politikával szembeni elvárásokat a helyzethez kell mérni.

Ha a kormány kiszámítható, tisztességes, őszinte, akkor ez érték és óriási előrelépés az elmúlt nyolc év után – mondta Pokorni, aki szerint hazudni akkor sem szabad, ha úgy gondoljuk, jó célt szolgálunk vele.

“A politikai cselekvés gátja tehát az erkölcs kell hogy legyen” – aki eljátssza az emberek bizalmát, az a választásokon csúfos vereséggel számolhat – emlékeztet a Fidesz második legnépszerűbb politikusa.

Szerinte a kormány sikere kétségessé válik, ha visszatér az elmúlt évek gyakorlatához, és szórni kezdi a pénzt. Ő fideszes polgármesterként sem számít arra, hogy kerületébe ömleni fog a következő időszakban a fejlesztésre szánt állami pénz.

A Fidesz őszinteségéről Török Gábor az InfoRádiónak azt mondta, ő október 3-a után sem számít rá, hogy Orbán Viktor előáll a saját őszödi beszédével. A Vision Politics igazgatója szerint megszorítások lehetnek,de a kományfő ezt nem vallhatja be, mint Gyurcsány Ferenc.

Szerinte az Orbán-kabinet nem követheti el azt a hibát, hogy a saját fejéhez szegezi a fegyvert, és látványosan bevallja: megszorításokra készül. Még egy megszorító büdzsének is lehet olyan értelmezést adni, hogy a választóknak ne legyen rögtön világos a szándék – tette hozzá.

Ajánlott link:

Török Gábor: Orbánnak nem lesz őszödi beszéde (infoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik