Belföld

Kuncze hiányolja a bébiszittert a kormány mellől

Az SZDSZ egykori elnöke szerint a Fidesz felkészületlen a kormányzásra.

Az SZDSZ egykori elnöke szerint a párt romjain nem szabad új politikai szervezetet létrehozni. Kuncze Gábor a Népszavának azt mondta, nem az SZDSZ-t, hanem a liberális eszmerendszert kell folytatni. Arra a kérdésre, véglegesen visszavonult-e a politikától, azt mondta: ma semmilyen okot nem lát arra, hogy a visszatérését fontolgassa. Hozzátette: “mondom még egyszer: ma”.

A volt pártelnök bírálta a kormányt, nem is gondolta volna, hogy a Fidesz ennyire felkészületlen a kormányzásra, nincs programja. Szerinte a cselekvést retorikával helyettesítik, “de most mintha ez se menne”, pedig az előző Orbán-kormány idején legalább ez megvolt. Akkor, “ha mondjuk valamelyik kormánytagnak ez nem sikerült, azonnal odaküldtek egy kommunikációs bébiszittert, aki bepelenkázta az illető minisztert”.

Kuncze szerint egyelőre csak a szimbolikus politizálás folyik. “Szimbolikus lépés a tőke- és bankellenesség is, csakhogy már Széchenyi István is megírta, hogy hitel nélkül a dolog nem fog menni. Lehet a bankok ellen hangulatot kelteni, de ha kivesszük a bankrendszert a gazdaságból, akkor a gazdaságnak vége és jön a munkanélküliség” – tette hozzá.

A kormány “csontváz-keresésével” kapcsolatban Kuncze Gábor azt mondta, ha valaki egy nap nem mondja el háromszor, hogy csontváz, nem kerülhet pozícióba, de amit eddig találtak, az egy lábszárcsonttal sem ér fel. Szerinte el lehet játszani, négyévente, hogy mindenki lecsukja az előző garnitúrát, de nincs értelme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik