Belföld

Vasárnap estig szivattyúzták a vizet Kondoroson

Hétvégén összesen 760 alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Körülbelül száz helyszínen kellett vizet szivattyúzniuk a tűzoltóknak vasárnap a korábbi napokban hullott sok csapadék miatt. A Békés megyei Kondoros mélyebben fekvő részein csak estére végeztek a munkával.Töttős Györgyi, az országos katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a pénteki és szombati esők miatt országos szinten összesen körülbelül 760 alkalommal riasztották a tűzoltókat, ezek közül körülbelül 100 feladat vasárnapra húzódott át, leginkább kertek, pincék kerültek víz alá.

Szombaton az esti órákban a Pest megyei Aszódon egy támfal sérült meg, a statikus szakember döntése alapján két házból el kellett költözniük a lakóknak. Öten a helyi evangélikus kollégiumban töltötték az éjszakát, ketten pedig rokonokhoz mentek.

Szombat este és vasárnap hajnalban lehullott nagy mennyiségű csapadék a Békés megyei Kondoroson okozott gondokat, itt a víz nem csak a kertekbe, pincékbe, de a lakásokba is befolyt. A vizet a tűzoltók délelőtt 11 órára kiszivattyúzták, ám a település mélyebben fekvő részein estig tartott a munka. Kitelepíteni senkit nem kellett.

Az esőzés főleg Pest, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád megyében, illetve a főváros XVII. és XXI. kerületében, Csepelen okozott gondot a hétvégén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik