Belföld

Szocialista visszaélés miatt nyomoznak?

Kovács Péter XVI. kerületi polgármester feljelentette Veress Györgyi, szocialista önkormányzati képviselőt, aki a gyanú szerint visszaélt a szociálisan rászorulók személyes adataival - tudatta a kerületi Fidesz-frakció.

nem vár

Lemond a jelöltségéről Veress Györgyi XVI. kerületi szocialista önkormányzati képviselő, amennyiben azzal pártja eredményes szereplését segíti.

A fideszes polgármester feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés bűntette miatt indítottak nyomozást, melynek lefolytatásával a XVI. kerületi rendőrkapitányságot bízták meg – közölte a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája.

A polgármester a múlt csütörtökön jelentette fel Veress Györgyi, szocialista önkormányzati képviselőt – közölte a frakció, hozzátéve, hogy a visszaélést hangfelvétel és szöveges üzenet is bizonyítja.

Tájékoztatásuk szerint a szociális bizottság a múlt hét elején zárt ülésen döntött arról, hogy kinek biztosítanak alacsony bérleti díjú szociális bérlakást egy Újszász utcában található házban. A nyertes pályázókat pedig néhány órán belül egy olyan pénzügyi tanácsadó cégtől keresték fel, amelynek Veress Györgyi alapító tagja, és arra kérték őket, ne a pályázatban előírt lakáskassza-előtakarékosságot, hanem életbiztosítást kössenek. Mindezt úgy, hogy a cég képviselője a polgármesteri hivatal képviselőjeként mutatkozott be.

A Fidesz XVI. kerületi frakciója felszólítja Veress Györgyit, hogy adja vissza képviselői mandátumát; továbbá az MSZP kerületi szervezetét, hogy a méltatlanná vált képviselőnőt ne indítsa újra az önkormányzati választáson – hangsúlyozták.

Az MSZP későbbre ígért reagálást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik