Belföld

Cozma-gyilkosság: nem tett vallomást Raffael Sándor

Az elsőrendű vádlott fenntartotta korábbi álláspontját, miszerint nem ő szúrta meg a román kézilabdázót.

Raffael Sándor nem tett vallomást hétfőn a Veszprém Megyei Bíróságon tárgyalt Cozma-per során. A Cozma-ügy elsőrendű vádlottja fenntartotta a rendőrségén tett vallomását, mely során tagadta bűnösségét és azt, hogy ő szúrta volna meg Marian Cozma kézilabdázót.

Raffael Sándor korábbi vallomásait Németh Balázs bíró idézte. Eszerint Raffael Sándor a fejét ért ütés miatt nem emlékszik a pontos eseményekre. Azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, nem szúrta meg Marian Cozma kézilabdázót és kés sem volt nála a gyilkosság éjszakáján.

Raffael Sándor kihallgatása után szünetet rendelt el a bíró, délután egy órakor a másod- és harmadrendű vádlottak kihallgatásával folytatódik a tárgyalás.

Hétfőn az emberöléssel , életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével , bűnpártolással vádoltak pere kezdődött a Veszprém Megyei Bíróságon. Összesen heten állnak a bíróság előtt, köztük az emberöléssel vádolt Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a Cozma-ügy tárgyalására. A Cozma-ügyben garázdaság miatt 25 ember állt már bíróság előtt, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már június közepén megkezdődtek és októberben 11-én folyatódnak majd.

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát Marian Cozmát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik