Belföld

Özönvíz zúdult Kondorosra – házakba is betört az áradat

Hatvan, egyes területeken nyolcvanöt milliméter csapadék hullott a Békés megyei Kondoros nagyközségre vasárnapra virradó éjszaka.

Három ingatlanba a víz be is tört – közölte a település polgármestere. Dankó Béla elmondta: a hatalmas esőzés miatt hajnal óta felvonultak a térség és Kondoros önkéntes tűzoltói, a katasztrófavédelem és a helyi települési szolgáltató intézmény munkatársai, akik azóta folyamatosan küzdenek az elöntések ellen.

Kondoroson a mélyebben fekvő településrészeken a vízelvezető csatornák nem bírtak a megnövekedett vízmennyiséggel, ezért kellett több helyen is szivattyúkkal segíteni a víz elvezetését. A polgármester tájékoztatása szerint az elöntött házakból vasárnap délelőttre sikerült elvezetni a vizet, s bízik abban, hogy nem lesz szükségség a benne lakók kitelepítésére. “Ha mégis sor kerül erre, akkor az önkormányzat el tudja helyezni az érintett családokat” – tette hozzá.

A megyei katasztrófavédelem helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint is elsősorban a mélyebben fekvő, mintegy ötven ingatlan kertjét öntötte el a víz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik