Belföld

Fennakadásokat okoz az esőzés

Hevesben pincéket, árkokat öntött el a víz, Nógrád megyében vízátfolyások nehezítik a közlekedést.

Összesen kilenc településen öntött el pincéket, árkokat, mezőgazdasági területeket a folyamatos esőzések nyomán felgyülemlett víz Heves megyében – közölte a katasztrófavédelem.

A Hatvanhoz közeli Heréden harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el, illetve a tűzoltók átvágtak egy utat, hogy elvezessék a falu belterületén felgyülemlett vizet – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője,Magyar Attila. Vízátfolyás miatt lezárták a Heves megyei Zagyvaszántó és Apc közötti út egy szakaszát szombaton délben – közölte a területileg illetékes közútkezelő társaság. Az intézkedés az út mintegy száz méter hosszúságú szakaszát érinti. A két település más irányokból megközelíthető.

Vízátfolyások nehezítik a közlekedést Nógrád megyében a 21-es főút több szakaszán, és településeken is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Szeles Péter. Hozzátette: az éjszakai esőzés miatt Etesen három szakaszon, és Rákóczibánya előtt is vízátfolyás alakult ki. Szuhán kőfal omlott egy patakba, Bátonyterenyén homokzsákkal védik a pincéket – mondta a szóvivő.

Az elmúlt napokban hullott csapadék hatására elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el Hajdú-Bihar megyében, a Kösely alsó szakaszán a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság – közölte Bara Sándor védelemvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik