Belföld

Nyugdíjemelést is kérhetnek Orbántól

A miniszterelnök levelére válaszolók azt is kiválaszthatják, hogy melyik kormányzati intézkedés tetszett nekik.

Szerdán jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, hogy Orbán Viktor a nemzeti konzultáció keretében levélben fordul az összes nyugdíjashoz, arra kérve őket, hogy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében. A kérdőíves levelet 1,7 millió háztartásba küldik el.

A kérdőív első kérdése arra kéri a válaszadókat, ítéljék meg saját helyzetüket, életkörülményeiket. Három lehetőség közül lehet választani: megfelelő, közepes vagy nehéz – írja az [origo]. Ezután egy hét elemből álló listából választhatják ki azokat az Orbán-kormány által hozott intézkedéseket, amelyekkel egyetértenek. A rendőrség létszámának a növelése, az energiaárak befagyasztása, az állami vezetőknek járó végkielégítések megadóztatása, az adócsökkentés, a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása, a politikusok létszámának csökkentése és a bankok megadóztatása szerepel a pontok között.

A következő pontban a kormányfő arra kéri a nyugdíjasokat, egy másik listából válasszák ki, mi jelenti ma az idősek számára a három legfőbb problémát. A választható lehetőségek között szerepel a közbiztonság hiánya, a lakás rezsijének kifizetése, a gyógyszerek beszerzése, a közlekedés, az élelmiszerek ára, a hivatali ügyintézés, az egyedüllét és a mindennapi teendőkhöz nyújtott segítség hiánya is.

Egy következő feleletválasztós kérdés során egy tizenhat elemű listából három teendőt választhatnak ki az idősek, arra vonatkozóan, hogy mi a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében. Itt olyan válaszlehetőségek szerepelnek, mint a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, a nyugdíjak emelése, az adócsökkentés, a közbiztonság javítása, a munkahelyteremtés, a gyermekes családok támogatása, vagy éppen a kultúra támogatása.

Lehetőség van a saját gondolatok megfogalmazására is. A nyugdíjasok felsorolhatnak három intézkedést, amely szerintük leginkább javítana a helyzetükön. A kérdőívet Orbán Viktor fényképpel ellátott levele kíséri.

AJÁNLOTT LINK:

Nyugdíjemelést is kérhetnek az Orbánnal levelező nyugdíjasok ([origo])

Ajánlott videó

Olvasói sztorik