Belföld

Navracsics: lehetőséget kell adni a tanulásra

Háromezer diák tanul az Arany János Tehetségkutató Programban.

A magyar nemzet minden tagjának lehetőséget kell adni a tanulásra, a tudás megszerzésére, a boldogulásra – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Veszprémben, az Arany János Tehetséggondozó Program országos tanévnyitó konferenciáján. A program tíz éve abból a meggyőződésből indult, hogy a magyar nemzet egységes – tette hozzá. Természetesen nem etnikai, kulturális vagy vallási értelemben, de egységes abban, hogy minden tagjának egyaránt lehetőséget kell adni a tanulásra, a boldogulásra – jelentette ki Navracsics Tibor.

Mint mondta: van, akinek a szociális és családi helyzete, lakóhelye lehetővé teszi, hogy önerejéből boldoguljon és megvalósíthassa az álmait. Vannak azonban olyanok, akiknek nincs birtokukban ilyen háttér, nem áll rendelkezésükre otthon könyvtár, talán gyermekszoba sem, s messze van a legközelebbi iskola is.

Az első Orbán-kormány által 2000-ben indított Arany János Tehetségkutató Programban akkor háromszáz diák vett részt, ma azonban már háromezren tanulnak ennek keretében – mondta Navracsics Tibor, rámutatva: az elmúlt tíz évben “további ezrek vehettek részt a programban”, s számukra ez nyújtotta a felemelkedés lehetőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik