Belföld

Épül az MSZP-s médiabirodalom?

Puch László egykori pártpénztárnok koordinációjával valósulhatna meg az elképzelés.

A Figyelő szerint a Geomédia Kiadó Zrt. lehet az MSZP médiabirodalmának fő pillére, különösen akkor, ha sikerül megszerezni a Népszabadságot is, a pénzt pedig a Neo FM szállíthatja a rendszerbe. Horváth László, a Geomedia fő tulajdonosa azonban azt mondta a lapnak, hogy a vállalkozás körüli felvásárlások és együttműködések kizárólag a Geomédia döntésein alapultak, egy értelmes portfólióbővítés áll a háttérben.

Puch László (képünkön) háttérbeli szerepének híre azonban erősen tartja magát baloldali körökben. Igaz, a párt közeli médiaszakemberek többsége szerint a baloldal későn és rosszul szervezi újra médiahátterét, a jelek szerint azonban az MSZP körüli üzleti körök igyekeznek egy szervezett médiastruktúrát felépíteni.

A Geomédia portfólióépítéséről több hír is napvilágot látott az elmúlt hónapokban. Az első arról szólt, hogy az FM1 Friends Kft. hitelből, 530 millió forintért megvette a NeoFM kereskedelmi rádiót üzemeltető cég 75 százalékát. A vevő oldalon álló kft.-nek két tulajdonosa van: 95 százalékát Székely Gábor birtokolja, aki korábban a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója volt, a maradék 5 százalék a geomédiás Horváth Lászlóé.

A szóban forgó rádió reklámidejét az EMG Sales House Kft. értékesíti, amely társaságot a Geomédia és az Est Média Group közösen tulajdonolja.

Egy újabb nyári hír szerint a Geomédia 40 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Vasárnapi Hírekben, a lapot pedig felelős szerkesztőként Gál J. Zoltán egykori kormányszóvivő, szocialista politikus vette át. A lapban a Békés Project Kft. is jelen van: ők vették át 2009 végén Hagyó Miklós sajtósától, Horváth Évától a Stop.hu portálban lévő üzletrészét, de a Békés Projecthez tartozik az OPT Ügynöki Kft. is, amely a Népszavát is kiadja. Az OPT Kft. egyik tulajdonosa Simon Dénes Ferenc, aki korábban az MSZP gazdasági munkacsoportjának tanácsadója volt, a Heti Válasz egyik tavalyi cikke szerint ő „Puch László jobbkeze” – írja a Figyelő.

A Geomédia adja ki az Itthon kerületi magazint is, amely a Helyi Téma laphálózat baloldali konkurenciájaként jött létre 2007-ben.

AJÁNLOTT LINK:

Médiabirodalmat épít az MSZP (Figyelő)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik