Gazdaság

NEO-liberális rádiózás

Székely Gábor megszerezte a Neo FM kereskedelmi rádió 75 százalékát.

Az üzletember, akit a kormányváltás után menesztettek a Szerencsejáték Zrt. éléről, egy bonyolult, sokszereplős üzleti konstrukció révén 530 millió forintért szerzett háromnegyedes tulajdonrészt az országos kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-ben – írja a hvg.hu.

A valamikori liberális főpolgármester-helyettes biztosra megy: a részvénycsomagot eladó econet-csoport tisztes hasznot biztosít a Neo-cégnek – cserébe a rádiós hirdetések értékesítéséértt.

Az országos kereskedelmi rádiót üzemeltető társaság vevője az FM1 Friends Kft., amelynek a tulajdonosai magyar magánszemélyek: Székely Gábor (95 százalék), és Horváth László (5 százalék).

A tulajdonosváltással az operatív vezetésben is változás történik, az FM1 Zrt. vezérigazgatója lesz Székely Gábor, aki visszautasította a politikai bélyeget, mondván, nagy fájdalma, hogy a neki kedves párt már nem létezik. Egy zenei rádióval amúgy sem lehetne politizálni – mondta.

Székely egyébként nem akar a műsorba beleavatkozni, rádiós szerkesztési tapasztalata is mindössze arra korlátozódik, hogy jó másfél évtizede egy adózási műsort vezetett a Budapest Rádióban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik