Belföld

Az MSZP parner a devizahitelesek megmentésében

Mesterházy szerint szeptember 13-án tárgyalja a Ház a hitelesek megsegítéséről szóló javaslatokat.

Az MSZP partner abban, hogy akár már jövő hétfőn, házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés azokat a javaslatokat, amelyek bármilyen formában segíthetnek a nehéz helyzetbe került hiteleseknek.Mesterházy Attila szocialista pártelnök-frakcióvezető Lázár János kijelentésére reagálva – miszerint a Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezte, hogy a parlament már szeptemberben foglalkozzon a devizahitelesek soron kívüli megsegítésével és érdekeinek képviseletével – úgy reagált: üdvözli a Fideszt a magyar valóságban.

Véleménye szerint minden késlekedés újabb és újabb családokat tesz tönkre, ezért az indítványokat minél előbb tárgyalni kell.

Azt javasolta, hogy ha ezek jövő hétfőre nem készülnek el, akkor szeptember 20-án is ülésezzen a Ház, akár ezzel az egy napirenddel.

Mesterházy Attila úgy látja: az elmúlt száz napban a Fidesz semmit nem tett a hitelesek érdekében, sőt csak rontott a helyzetükön. Felelőtlen nyilatkozatokkal és kormányzati bejelentésekkel háromszor döntötték be a forintot – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik