Belföld

Újabb javaslatok az alkotmányhoz

A koalíciós képviselők új javaslatokkal állnak elő. Hét munkacsoport alakul.

A Magyar Nemzet információi szerint új javaslatokat is vinnének a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottsága elé a kormánypártok képviselői. A testület ma folytatja a július végén megkezdett munkáját hét munkacsoport megalakításával.

Ma hozzák létre az alkotmányos alapértékekkel, az alapvető jogokkal és kötelezettségekkel, a kormányzati rendszerrel és a hatalomgyakorlás formáival, az igazságszolgáltatással, alkotmány- és jogvédelemmel, a helyi önkormányzatokkal, a közpénzügyekkel és az összegzéssel foglalkozó munkacsoportokat.

A napilap keddi számában megjelent cikk szerint az új javaslatok végleges formáiról a Fidesz-KDNP képviselői a frakciószövetség holnap kezdődő háromnapos, Tapolcára kihelyezett ülésén dönthetnek.

Politikai és szimbolikus kérdések állnak az alkotmánymódosítás középpontjában – mondta tegnap Navracsics Tibor egy osztrák lapnak, példának azt hozva, hogy az Országgyűlést ma szinte lehetetlen feloszlatni. Navracsics másik fontos témaként az alkotmány preambulumát említette. Szerinte az emberek azt szeretnék, hogy abban szerepeljen utalás a magyar nemzet történelmére és önazonosságára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik