Belföld

Senki sem vesződne Salomvár bajaival?

A település nehéz anyagi helyzete miatt indul kevés képviselőjelölt a Zala megyei faluban.

Több polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba a Zala megyei Salomváron, mint ahány önkormányzati képviselőjelölt volt a településen. A kevés jelentkező miatt nem választanak képviselőket a településen, októberben, csak polgármesterjelöltekre voksolhatnak a helyiek. A falu nehéz helyzetben van, valószínűleg ezért jelentkeztek kevesen képviselőnek – nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Csáki István, Salomvár jelenlegi polgármestere.

A faluban négyfős testületre lenne szükség, de csak három jelöltet vettek nyilvántartásba. A polgármesteri címért viszont négyen indulnak, mondta Csáki István, aki nem szerepel az idei jelöltek között.

A jelenlegi polgármester szerint az önkormányzat nincs könnyű helyzetben Salomváron. Hétfőn hirdettek ítéletet egy 6 éve húzódó vagyoni perben. Az ítélet szerint a község volt jegyzőjét okirathamisításért elítélték. A munkáltatói felelősség viszont az önkormányzatot terheli, neki kell kifizetni a körülbelül 30 millió forintos kártérítést. A polgármester szerint ez megviseli az évi 60 millió forintból gazdálkodó önkormányzatot. Az iskolát, óvodát, védőnői szolgálatot így is alig tudják fenntartani – nyilatkozta Csáki István.

A polgármester azt is elmondta, mivel októberben képviselőket nem választanak a helyiek, a 600 fős településen valószínűleg időközi választást kell majd kitűzni. A kérdés az, hogy akkor lesz-e megfelelő számú önkormányzati képviselőjelölt – nyilatkozta Csáki István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik