Belföld

Csepeli kettős gyilkosság – előzetesben maradnak a gyanúsítottak

Az ügyben a nyomozás már véget ért, az iratok az ügyészségen vannak.

Két hónappal meghosszabbította a bíróság a csepeli kettős gyilkosság néven ismertté vált ügy gyanúsítottjainak – a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt gazdasági igazgatóhelyettesének és a pedellusnak – az előzetes letartóztatását.

Ruttner György, Deme Gábor egykori igazgatóhelyettes ügyvédje elmondta, az előzetes meghosszabbításáról szóló végzést megfellebbezték, mert már vége a nyomozásnak, így nem áll fenn annak lehetősége, hogy ügyfele megpróbálja megnehezíteni a nyomozást. Demét bűnsegédként gyanúsítják, de az ügyvéd szerint ehhez tudnia kellett volna, mire készül az iskola igazgatóját és egyik tanárát lelövő másik gyanúsított. Az ügyvéd szerint inkább az enyhébb, bűnpártolás miatti vádemelés lehetőségét kell vizsgálni: bűnpártolás lehet, hogy Deme segített bizonyítékokat eltüntetni, de meg kell vizsgálni azt is, hogy ezt a másik férfi fenyegetései miatt tette-e. Ebben az esetben ugyanis nem büntethető.

Álláspontját látszik erősíteni az is, hogy az előzetes letartóztatás keddi meghosszabbításának indoklásakor a bírónő azt mondta, hogy a bizonyítékok alapján Deme esetében elképzelhető enyhébb súlyú megítélés – közölte Ruttner György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik