Belföld

Szerdától útlezárások a fővárosban

Számos útlezárásra kell számítani szerdától egészen a hétvégéig Budapesten a triatlon-világbajnokság miatt - közölte a vb szervezésének kommunikációjáért felelős munkatársa.

A verseny ideje alatt, szerdától vasárnapig a főváros I., V. és XI. kerületében lesznek útlezárások, illetve parkolási tilalmak, és a BKV több járata is módosított útvonalon közlekedik majd.

Egész hétvégére – péntek este nyolc órától hétfő hajnali fél ötig – lezárják például a Lánchidat, valamint a Roosevelt teret. Ezenkívül olyan forgalmas helyeket is lezárnak majd időszakosan – az egyes versenyszámok időpontjától függően -, mint a Jászai Mari tér, a Pesti alsó rakpart, a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart, a Budafoki út.

A világbajnokság a BKV több járatának közlekedését is befolyásolja. Szerdától vasárnapig időszakosan módosított útvonalon közlekednek a 33-as, a 86-os, a 103-as, a 105-ös és 115-ös autóbuszok, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamosok, valamint a 70-es és 78-as trolibuszok – olvasható a közleményben.

A szerdától vasárnapig tartó triatlon-világbajnokság miatti közlekedési korlátozásokról és változásokról a verseny honlapján – http://budapest.triathlon.org/hu – részletes tájékoztató is található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik