Belföld

Papcsák a szocialisták szociális érzékenységéről

Az elszámoltatási kormánybiztos a miniszteri sajtófigyelőről és az álomutakról.

Elkészítette jelentését az elszámoltatási kormánybiztos Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi tárcavezető minisztériumi visszafoglalkoztatásáról. Papcsák Ferenc vizsgálata több problémát és ellentmondást is feltárt.

A parlament szociális bizottságának ellenőrző testületének ülésén a kormánybiztos közölte: az MSZP-s Szűcs Erikát, miután távozott a miniszteri székből, miniszteri biztosnak nevezték, de nincs nyoma kinevezésének. Ennél “sokkal problémásabb” az a megbízási szerződés, amellyel a tárcavezető visszafoglalkoztatta magát.

Papcsák szerint a teljesítése is “kétséges” e szerződésnek, amelyet a 2009 szeptembere és 2010 májusa közötti időszakra az Út a munkához program monitorozására, sajtófigyelésére kötöttek a volt miniszterrel, több millió forintos megbízási díjjal, miközben a minisztériumban külön sajtótitkárság működött sajtófigyelésre – tette hozzá.

Az elszámoltatási kormánybiztos előzőleg a köztévében arról beszélt, hogy számos állami cég vezetője a nyolc év alatt számtalanszor utazott olyan helyekre, ami gazdaságilag egyáltalán nem lett volna indokolt és a magyar átlagpolgár számára álomutazás.

Papcsák Ferenc a műsorban a pazarlás példájaként említette, hogy a MAG Zrt. négyzetméterenként 15 plusz 5 euróért bérelt irodát a Wallistól, noha 9-10 euróért bárhol lehet irodát bérelni Budapesten.

A Volánbusz vezetőjét pedig azért menesztették, mert offshore cégekbe szervezte ki a cég jól fizető járatait – tette hozzá az elszámoltatási kormánybiztos. Papcsák Ferenc megismételte, hogy négy kiemelt ügyet vizsgálnak: a moszkvai nagykövetség eladását, a Sukoró-ügyet, a sanghaji pavilon és az Omninvest ügyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik