Belföld

Jobbik: a Fidesz söpörte le az asztalról a BTK-s indítványt

Szócska Miklós államtitkár szerint viszont technikai okok miatt nem került be az egészségügyi dolgozók védelme.

Nem fedi a valóságot, amit Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár mondott – állította Gyenes Géza, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa. Az államtitkár ugyanis technikai okokkal indokolta azt, hogy egyelőre miért nem terjesztették ki a pedagógusok mellett az egészségügyi dolgozók védelmének szigorításával is a BTK-t. A jobbikos politikus viszont azt mondta: az erről szóló jobbikos javaslatot a Fidesz vezette alkotmányügyi bizottság söpörte le az asztalról.

Gyenes Géza elmondta: a jobbikos módosító indítványban az egészségügyi dolgozókon kívül a szociális és gyermekvédelmi ágazatban tevékenykedők fokozott védelmét is javasolták, hiszen a pedagógusok mellett ezeket a dolgozókat is gyakran éri támadás. Először nem értették, hogy ezt a semmibe sem kerülő, gesztusértékű indítványt miért nem fogadta el az alkotmányügyi bizottság. Először azt gondolták, hogy azért nem, mert Szijjártó Péter, fideszes képviselő is benyújtott egy hasonló javaslatot. De végül ezt sem fogadta el a bizottság.

Gyenes Géza hangsúlyozta: Szócska Miklós szavaiból kitűnik, hogy az egészségügyi tárca most saját maga kívánja benyújtani az egészségügyi dolgozók nagyobb védelmét szorgalmazó törvénymódosítást. A Jobbik üdvözli ezt a szándékot, és reméli, hogy ez az indítvány sem feledkezik majd meg a szociális és gyermekvédelmi dolgozókról sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik