Belföld

Itt a Zöld NENYI

A magyar nemzet 2010 nyarán összegyűjtötte életerejét és jobbik eszét, hogy kinyilvánítsa: elege volt az önpusztításból, és megvalósítja a fenntarthatóságot - fogalmaz a Greenpeace.

Azért volt szükség a Zöld Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra, mert nonszensz, hogy amikor a kormányok világszerte egyre többször tekintik legfontosabb feladatuknak a klímaváltozás elleni fellépést, a mi kormányunk ennyire érzéketlen legyen a világ egyik legfontosabb trendjére, és magára a fenntarthatóságra – állítja a Greenpeace Magyarország.

Vay Márton, a szervezet szóvivője szerint a fenntarthatóságnak nagyon magas prioritást kell adni, és hogy a fenntartható mezőgazdaság, megújulókra épülő energiarendszer, az épületek szigetelése, és a zöldek által az utóbbi években bemutatott többi technika sokkal több munkahelyet teremt, mint a jelenleg uralkodónak számító gazdaságfejlesztési elképzelések. Szerinte ennek belátásához nem kell radikális zöldnek lenni.

A Greenpeace aktivistái a Zöld NENYI-t az utcákon plakátolva és a középületekben kifüggesztve fogják terjeszteni – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik