Belföld

Politikai megrendelésre csaltak a Leader-közösségben?

Horváth László fideszes országgyűlési képviselő szerint ezt támasztja alá egy hozzá eljuttatott hangfelvétel.

Vélelmezhetően bűnszövetkezetben, politikai megrendelésre fizethetett ki el nem végzett munkákért 40 millió forintot a 33 települést tömörítő észak-hevesi Leader-közösség – jelentette ki Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Egy hangfelvételen a szervezet egyik munkatársa arra a kérdésre válaszolva, hogy Sós Tamás (a Heves megyei közgyűlés szocialista elnöke, a párt Heves megyei elnöke, a térség korábbi országgyűlési képviselője) irányította-e a szervezet vezetőit, azt válaszolja, hogy “egyértelmű” – közölte a politikus az egri megyeháza udvarán megtartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: eljuttatja a hangfelvételt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra és a megyei főügyészségre, és mindezek alapján felszólította Sós Tamást arra, hogy tisztázza a szerepét az ügyben.

Horváth László, aki a Fidesz Heves megyei önkormányzati választási listavezetője is, emlékeztetett arra, hogy a nagyvisnyói polgármester feljelentése alapján a rendőrség már nyomoz az ügyben hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen, ő maga pedig feljelentéskiegészítéssel élt augusztus 18-án csalás, okirat-hamisítás és gazdasági előny jogosulatlan megszerzésének gyanúja miatt.

Korábban Sós Tamás a vádakat visszautasította, azt mondta, a megyei Leader-közösség nem “pénzszivattyúként” működött az MSZP számára. A politikus közölte, bírósághoz fordul az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik