Belföld

Az MSZP jogsértéssel vádolja az ÁSZ-t

A szocialisták immár nem csak a számvevők függetlenségét kérdőjelezik meg.

Az MSZP azzal vádolja az Állami Számvevőszéket, hogy legújabb jelentése az Orbán-kormány hazugságokra, hangulatkeltésekre, feltételezésekből építkező rágalmazásokra alapuló stratégiájának folytatása.

A megváltozott ÁSZ is az orbáni szellemiség kiváló folytatójaként lépett fel, amikor jelentésében felháborító módon sejteti, hogy a Bajnai-kormánynak köze lehetett bizonyos ügyészi szakban lévő ügyekhez – tudatja a párt.

A szocialisták közleményükben jelzik, ahhoz már hozzászoktak, “hogy Orbán csahos kutyája, Budai Gyula folyamatosan rágalmakra alapozva tart sajtótájékoztatókat és nem létező „megdönthetetlen bizonyítékokkal” támadja a volt kormányt és az MSZP képviselőit”, de az ÁSZ-nak “illenék betartania a törvényeket, kerülnie kellene a megalapozatlan vádaskodásokat.”

A szocialisták szerint ez most azért nincs így, mert akit Orbán Viktor kinevez, “annak követnie kell a vezér módszereit, azaz legfontosabb feladata lebegtetni, hazudni, mellébeszélni, hangulatot kelteni”. Az MSZP elvárja, hogy az ÁSZ tartsa be a törvényeket, vagyis jelentésében szorítkozzon a tényekre és kerülje a BTK 179. és 180. paragrafusába eső rágalmazás és becsületsértés törvényi tényállásának megvalósítását – zárul a közlemény.

Az MSZP volt politikusa, Warvasovszky Tihamér, mint az ÁSZ alelnöke előzőleg a leghatározottabban visszautasította a politikai motiváció vádját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik