Belföld

Az MSZP szerint Orbán elárulta a rendőrséget

A szocialisták szerint a Fideszt nem érdekli, hogy mi lesz több mint 40 ezer rendőrrel, és mi lesz a közbiztonsággal.

Az MSZP úgy véli, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-kormány a Terrorelhárítási Központ létrehozásával elárulta a rendőrséget, becsapta a választóit, ugyanis a központ létrehozására biztosított 10 milliárd forint a rendőrség költségvetéséből az idei alapfeladatok ellátásához hiányzik.

Mától alakult meg a Terrorelhárítási Központ, amelynek főigazgatójává Hajdu Jánost, a Fidesz volt biztonsági igazgatóját nevezte ki a miniszterelnök.

A központ az ország egész területére kiterjedő illetékességgel rendelkező, a rendészetért felelős miniszter irányítása alatt működő költségvetési szerv, hozzá tartoznak a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmével összefüggő feladatok is.

Harangozó Tamás, az MSZP elnökségi tagja szerint kevesen mondhatják el, hogy “tábornoki kinevezésük mellé mintegy 10 milliárd forint ellenőrzés nélkül elkölthető közpénzt kapnak ajándékul főnöküktől, vezérüktől”. Ez a 10 milliárd forint közbeszerzés nélkül elkölthető pénz lesz – közölte.

Leszögezte: a Fideszt nem érdekli, hogy mi lesz több mint 40 ezer rendőrrel, és mi lesz a közbiztonsággal, a Terrorelhárítási Központ létszámát a meglévő rendőri állomány terhére vonták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik