Belföld

„Kétszázhúsz felett átértékeled magadban a világot”

Neoton-slágert idézve szólította fel az MSZP a kormányfőt a forint védelmére.

“Kétszázhúsz felett átértékeled magadban a világot”– idézi a Neoton Família dalszövegét az MSZP, amikor úgy véli, “a Fidesz-KDNP kormány által cserbenhagyott devizahiteleseknek is át kell értékelni magukban a világot”.

Az ellenzéki párt közleménye kitér arra, hogy a svájci frankot ma reggel történelmi csúcson, 222 forint felett is jegyezték, ami nemzetközi trendeket tükröz, de a térségi devizák közül a magyar a leggyengébben teljesítő. A szocialisták úgy látják, hogy miközben “az előző kormány a forint stabilizálásán dolgozott”, a jelenlegi kormány mintha abban lenne érdekelt, hogy “másfélmillió devizahiteles tönkremenjen”.

A devizahiteleseken túl bajban van az egész ország és gazdasága is, a forint árfolyama ugyanis hat a benzin, a gáz, a villamos energia és az élelmiszerek árára is – emlékeztet az MSZP, amely felszólítja az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul enyhítse a devizahitelesek terheit, közölje a 2011-es év költségvetés sarokszámait, mert az minden bizonnyal jótékonyan hatna a forint árfolyamára. A 2011-es év költségvetés sarokszámainak elhallgatása csak a devizahitelesek nyomorát növeli, a bizalmat pedig teljesen eltörli Magyarországgal szemben – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik