Belföld

A választások előtt csak egyszer ül össze a parlament

Várhatóan kéthetes szünet lesz a helyhatósági voksolás előt

A jelenlegi tervek szerint az október 3-i önkormányzati választások előtt csupán a szeptember 13-i héten ülésezne az Országgyűlés – tudta meg az MTI fideszes forrásból. Az első házbizottsági ülést várhatóan jövő szerdán tartják.

Az MTI úgy tudja, a szeptember 13-i hét után már csak az október 3-i, vasárnapi önkormányzati választások utánra hívnák össze a képviselőket, így várhatóan kéthetes szünet lesz a helyhatósági voksolás előtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 13-i héten hány ülést, ülésnapot tartanak majd.

A fentieket támasztja alá az, hogy Lázár János Fidesz-frakcióvezető korábban azt mondta, várhatóan kéthetes szünetet javasolnak az új házvezetésnek az önkormányzati választások előtt, de az október 3-i helyhatósági választás után azonnal szeretnék folytatni a munkát.

A kabinet jogalkotási programja szerint az Országgyűlés csak négy kormány-előterjesztést fogadna el októberben: a hagyatéki eljárásról, a mezőgazdasági támogatásokról, a katonák jogállásáról és a bioüzemanyagokról szóló törvényjavaslatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik