Belföld

Nagy bajban van Kiskunfélegyháza

A város csaknem egymilliárd forint adósságot halmozott fel.

Nánási Éva aljegyző a FigyelőNetnek elismerte, hogy a sok kifizetetlen számla már-már a működését veszélyezteti, ugyanakkor cáfolta azt a híresztelést, hogy a város hamarosan csődbe menne.

Kiskunfélegyházának jelenleg csaknem egymilliárd forint adóssága van, aminek jó része rezsiköltség. Ha záros határidőn belül nem egyenlítik ki a lejárt számlákat, akár ki is kapcsolhatják a gázt és a villanyt az önkormányzati intézményekben.

Az önkormányzat megszorításokra szorul, a városi kórházból 201emberrel bonthatnak szerződést. Havonta 25 milliót kellett volna a kórháznak utalni, de a kassza kiürült, a város azonban nem válik meg az intézménytől, viszont az üzemeltetésbe beszáll a megye is. A kórházban eddig működő 103 aktív ágy Kecskemétre kerül, cserébe Kiskunfélegyháza 71 rehabilitációs és krónikus ágyat működtet. A csere nem érinti a járóbeteg-szakellátást, de több műtétet ezentúl csak a megyeszékhelyen végeznek majd. Októbertől szülni is csak Kecskeméten lehet – írja a FigyelőNet.

A testület arról is döntött, hogy 120 milliós gyorskölcsönt kér az OTP-től, hogy a tanévkezdésre minden rendben legyen, valamint az önkormányzat intézmények vezetőinek javaslatot kell tenniük arra, hogyan csökkentik a bruttó bértömeget 10 százalékkal. Ez újabb 40-50 ember elbocsájtását jelentheti.

AJÁNLOTT LINK:

Lekapcsolhatják az áramot Kiskunfélegyházán (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik