Belföld

Budait “abszolút nem izgatja” Joav Blum felszólítása

A miniszterelnöki megbízott szerint újabb ingatlanértékesítési ügy került elő az üzletemberrel kapcsolatban.

Budai Gyula még augusztus 16-án közölte, hogy az izraeli nagykövethez fordult tájékoztatásért, valóban folyik-e a sukorói ingatlant megvásárló Joav Blum ellen büntetőeljárás ingatlanspekuláció miatt Izraelben. A miniszterelnöki megbízott ma azt közölte, jelenleg annyi információja van, hogy a nagykövet továbbította az iratokat Izraelbe.

“Nem akarom megelőlegezni, de még egy olyan ingatlanértékesítés került elő, ami Blummal kapcsolatos, ezt majd az elkövetkezőkben fogjuk ismertetni” – mondta. Korábban közölte, hogy a sukorói telekcsere mellett egy Vas megyei ingatlan spekulációs ügyleteihez is köthető a magyar-izraeli üzletember neve.

Joav Blum hétfőn arra szólította fel Budai Gyulát, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó “rágalomhadjáratot”, ellenkező esetben jogi eljárásokat indít. A miniszterelnöki megbízott ma úgy reagált: “abszolút nem izgat”.

Arra a felvetésre, miszerint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon beperelte őt, amiért Sukoró ügyében hamis tanúskodással vádolta őket, azt mondta, “nagy tisztelettel állok a per elébe”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik