Belföld

Jutalomra költötték a rekordnagyságú vízdíjat?

A gyanú szerint a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél kétszer kapott végkielégítést a vezérigazgató, helyettesének pedig 40 millió forintos jutalmat fizettek.

Egy ügyvéd tett feljelentést, mert szerinte a cég jogtalanul építette be a költségeket az amúgy is rekordnagyságú vízdíjba – számolt be róla az RTL Híradó. A gyanú szerint cég volt vezérigazgatója 2006-ban pár hónapon belül kétszer is kapott 3-3 millió forintos végkielégítést, a volt vezérigazgató-helyettes pedig 40 millió forintos jutalommal ment nyugdíjba. A felsővezetés tagjai emellett 2008-ban összesen átlagosan évi bruttó 24 millió forintot kerestek.

Az ügyben a rendőrség is nyomoz. „Egy közüzemi szolgáltató a törvényben előírtaknak nem megfelelően, azokat átlépve, túlságosan nagy díjkiszabást tett közzé a szolgáltatási területén és ezekből befolyt összegeket jogellenes módon költötte el” – mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az új vezérigazgató belső vizsgálatot indított. A 90 százalékban állami és önkormányzati tulajdonú Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 346 településen, több mint 700 ezer embernek szolgáltatja az ivóvizet. Siófokon csak a víz és csatorna alapdíj 675 forint havonta, erre jön rá a fogyasztás – hangzott el a híradásban.

AJÁNLOTT LINK:

Milliós kifizetések a legdrágább vízműnél (videó) (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik