Belföld

A Belvárosban is egymásra mutogat a Fidesz és az MSZP

A szocialisták a pénz sorsára kíváncsiak, a Fidesz szerint pontosan tudni, milyen célokra fordították.

Pásztor Tibor, az V. kerület MSZP-s polgármester-jelöltje korábban azt mondta: 2006-ban a városrész kasszájában 2,5 milliárd forint volt és 1 milliárd volt az adósság, ezzel szemben most 14 milliárd, aminek fele devizaalapú hitel. A szocialista politikus szerint a kerület költségvetése nem indokolja a költekezést, és nem is tudni pontosan, mire költötték a pénzt.

Puskás András, a kerület alpolgármestere viszont úgy véli, Pásztor Tibornak pontosan tudnia kell, hogy amíg a szocialista Steiner Pál vezette az önkormányzatot, 6,6 milliárd forint értékű, svájci frank alapú hitelszerződést írtak alá, ebből semmilyen fejlesztés nem valósult meg, ráadásul akkor többször is likviditási problémái voltak a kerületnek. Az alpolgármester szerint Rogán Antal vezetésével 6,8 milliárd forint fejlesztési hitelt vettek fel, amiből megújult a többi között a Zrínyi utca, a Sas utca, a Dorottya utca, a Deák Ferenc utca és a Szabadság tér déli része, beleértve az interaktív szökőkút felállítását is.

Az alpolgármester cáfolta, miszerint a főutca projektbe csak kevés önrésszel szálltak volna be és a főváros az unióval finanszírozta volna a beruházást. Mint mondta, a fővárosnak egyetlen forintjába sem került az új főutca, amit a kerület és az Európai Unió 70:30 arányban finanszírozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik