Belföld

Eladták volna a lopott kopogtatócédulákat

A rendőrök kiemelten figyelik a postaládák, házak, kapualjak környékét. Kedd óta 700 levelesláda feltörését jelentették Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint hajnalban a rendőrök 6 gyanús fiatalra figyeltek fel a Blaha Lujza téri villamosmegállóban, a térfigyelő kamerás szolgálat pedig jelezte, hogy a fiatalok némelyikénél nagyméretű, fehér borítékok vannak. Az igazoltatáskor aztán kiderült, hogy a borítékokban a választásokhoz szükséges ajánlószelvények vannak, amelyek az V., VII., IX. és XIII. kerületből származtak. A hat – még 18 év alatti – fiatalt előállították, a nyomozás adatai szerint pénzért akarták az ajánlószelvényeket értékesíteni, ezért néhány kerületet bejárva választási ajánlószelvényeket loptak postaládákból.

Csütörtökön hajnalban a IX. kerületben is elfogtak öt embert, akik postaládákat rongáltak meg. A négy férfi és egy nő a gyanú szerint a IX. kerületben, több lépcsőházban postaládákat tört fel, és azokból a kopogtatócédulákat ellopták. A csoportra szintén a térfigyelő szolgálat figyelt fel, mert feltűnt, hogy az Üllői úton több lépcsőházba próbáltak meg bejutni. A kiérkező rendőrök hosszú orvosi csipeszt – vélhetően ezzel húzták ki a ládákból a leveleket – és lezárt borítékokban kopogtatócédulákat találtak náluk, valamint volt náluk egy olyan lista is, amin házszámok és kapunyitó kódok szerepeltek. Rongálás, illetve kettőjük ellen az ügyben bűnsegédként való részvétel miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik