Belföld

MSZP: a Fidesz hazaáruló

A Fidesz hazudott a kampányban a Déli Áramlat nevű gázvezetékkel kapcsolatban.

Hazaárulónak nevezte az MSZP az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP-t. A szocialisták közleményükben azt írják, hogy a Fidesz hazudott a kampányban a Déli Áramlat nevű gázvezetékkel kapcsolatban, és öt pontban sorolják fel, hogy miért tartják hazaárulónak a pártszövetséget. A közleményben azt állítják, hogy a Fideszről ismét bebizonyosodott, hogy “hazudott a kampányban”, amikor a Déli Áramlat magyarországi gázellátását elősegítő terveket “alkotmányjogilag illegitim puccsnak” nevezte, és azt ígérte, hogy visszalép minden, akkor kötött szerződéstől.

Szavaik szerint mára “az oroszok kedvesek és a Déli Áramlat az ország számára hasznos projekt lett”. Úgy fogalmaznak, hogy ez a “hazug, felelőtlen, képmutató magatartás sajnos nem csak ebben az ügyben jellemzi az Orbán-kormányt”.

Leszögezik, hogy a Fidesz hazugságpolitikáját maga a kormány, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leplezte le egy lapnak adott nyilatkozatában, amiből kiderül, hogy a kormány támogatja az oroszok által kezdeményezett Déli Áramlat kiépítésében való részvételt, sőt Magyarországnak ebben stratégiailag fontos, elosztó szerepet is szán.

Azt írják, hogy a Fidesz ellenzékben mindent elkövetett a szocialista kormány “igaztalan lejáratására”, s most szemmel láthatóan 180 fokos fordulatot vett. Felhívják arra is a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt három év alatt számtalanszor hazaárulónak, a nemzet érdekeivel ellentétesen cselekvőnek nevezte a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt a Déli Áramlattal kapcsolatos intézkedései miatt. Így akkor most az MSZP szerint az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP is hazaáruló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik