Belföld

Fennakadások a vonatközlekedésben is

Nem közlekednek a vonatok a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon, mert a vihar miatt fák dőltek a sínre, leszakítva a felsővezetéket. Budapest és Debrecen között is gondokat okozott az időjárás.

A Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon felsővezeték szakadás miatt Mezőkövesd – Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között áll a vonatforgalom. A MÁV szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán, de a munkálatok akár reggelig is eltarthatnak, mert több felsővezeték-tartóoszlopot is kidöntöttek a fák. Reggel várhatóan dízelvonatatással indulhat meg a forgalom, addig vonatpótló autóbuszok fogják szállítani az utasokat – írja közleményében a MÁVINFORM.

Miskolc-Nyíregyháza vonalszakaszon Rakamaz és Görögszállás között szállítják vonatpótló autóbuszok az utasokat.

A Budapest-Szolnok-Debrecen vonalon is jelentős késések vannak, mert Kisújszállás és Karcag között este hét óra óta csak egy vágány járható felsővezeték-szakadás miatt. A viharos időjárás okozta problémák miatt átlagosan egy órával hosszabbodott meg a személyszállító vonatok menetideje.

Korábban arról érkeztek hírek, hogy nem sokkal délután fél öt előtt le kellett zárni a Budapest-Esztergom vasútvonalon a Solymár és Óbuda közötti szakaszt, mert a vihar miatt több helyen sár borította a pályát és vízátfolyások voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik