Belföld

Civil támogatással indul a szocialista Botka László Szegeden

A polgármester a gazdaságélénkítést tekinti legfontosabb feladatának.

Az Összefogás Szegedért Egyesület támogatásával indul Botka László (MSZP) a szegedi polgármesteri posztért – jelentette be Pálmai Antal, a civil szervezet elnöke csütörtökön Szegeden. Az elmúlt nyolc évben Szegeden elért eredmények ismeretében az egyesület úgy döntött, hogy a jelenlegi polgármestert, Botka Lászlót támogatja az önkormányzati választásokon – mondta a Medikémia Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozó szakember a párt és az egyesület között létrejött választási megállapodás aláírásakor.

Hozzátette: Botka László és a szocialista párt húsz egyéni képviselőjelöltje az MSZP-Összefogás Szegedért jelöltként indul október 3-án.

Botka László hangsúlyozta, ahogy eddig, úgy a jövőben is kizárólag a város érdekét figyelembe véve fog dolgozni. Az elmúlt évek tapasztalatai bizonyítják, Szegeden akkor lehet eredményeket elérni, ha nem a pártpolitika, hanem a minőség és a teljesítmény határozza meg a város életét.

Az elmúlt években országos összehasonlításban Szegeden – az önkormányzat, az egyetem, az itt működő gazdasági társaságok és civil szervezetek – nyerték el a legtöbb fejlesztési támogatást, összesen 220 milliárd forintot – közölte a politikus.

A polgármester a gazdaságélénkítést és a munkahelyteremtést tekinti legfontosabb feladatának. A világgazdasági válság után a város adottságai felértékelődnek: a fejlődéshez elengedhetetlen közlekedési infrastruktúra – az M5-ös és az M43-as autópálya – megépülése után ezért kezdett bele az önkormányzat a szakképzési rendszer átalakításába.

A következő időszak legfontosabb szegedi infrastrukturális beruházása a déli Tisza-híd megépítése, s ezzel a vasúti kapcsolat helyreállítása lesz Temesvár irányába – tudatta Botka László.

A városfejlesztés fő területének az idén és jövőre lezáruló nagyberuházások után az emberek életminőségét lakókörnyezetükben közvetlenül befolyásoló fejlesztéseket – mint a járdák felújítása – nevezte a politikus.

Szeged polgármesterének a politikust először 2002-ben az MSZP-SZDSZ-MSZDP-Centrum jelöltjeként a szavazatok 60 százalékával választották meg, 2006-ban – a voksok 58 százalékát megszerezve – MSZP-SZDSZ jelöltként tudott újrázni.

A Fidesz szegedi polgármesterjelöltje B. Nagy László országgyűlési képviselő lesz, a LMP Málovics György közgazdászt, egyetemi oktatót, a Jobbik Keresztúri Farkas Csaba ügyvédet, a Kétfarkú Kutya Párt pedig elnökét, Kovács Gergőt indítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik