Belföld

Az MSZP nem látja a nyugdíjtervek forrását

Nem szeretnék, ha mások fizetnék meg a nők korábbi nyugdíjazásának költségeit.

Üdvözli az MSZP a kormány azon szándékát, hogy a nők 40 év munkaviszony után, életkortól függetlenül mehetnének nyugdíjba, ennek forrását azonban nem látják – jelentette ki Korózs Lajos, a párt elnökségi tagja.

A szocialista politikus hozzátette: bíznak abban, hogy szeptember második felében már látni fogják a jövő évi költségvetés sarokszámait, és akkor világossá válik, hogy a változtatásra van-e fedezet. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az elmúlt években már augusztus közepén ismerni lehetett a következő évi büdzsé főszámait.

Korózs Lajos szerint a változtatás évente 8-9 ezer nőt érintene, és tízmilliárdos nagyságrendű kiadást jelentene. Az MSZP elnökségi tagja azt is mondta: azt szeretnék a szocialisták, ha mindenki annyi nyugdíjat kapna, amennyiből tisztességesen meg tud élni, illetve ha a nyugdíj tükrözné a szolgálati idő hosszát és a járulékköteles jövedelem nagyságát is.

A szocialista politikus hozzátette: azt azonban nem szeretnék, ha mások fizetnék meg a nők korábbi nyugdíjazásának költségeit, ha a Ratkó-korszak gyerekeit hátrányosan érintené a változtatás, illetve ha társadalmi feszültséget szülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik