Belföld

MSZP: milyen feltételeket szabott Orbán Sukoró kapcsán?

Kiszivárgott információk szerint Orbán azt nehezményezte, hogy vele történt egyeztetés nélkül akartak kaszinót építeni.

Az MSZP szeretné megtudni, hogy milyen feltételeket szabott Orbán Viktor a sukorói kaszinóberuházás kapcsán. Az MSZP keddi közleményében arra reagál, hogy a Népszava arról írt: még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel.

A közlemény felidézi: a kiszivárgott információk szerint Orbán azt nehezményezte, hogy bár ő ellenzékben van, de nem tűri, hogy vele történt egyeztetés nélkül épüljön kaszinó Magyarországon. Mindezt arra alapozta, hogy akkor négy kaszinóberuházás folyt és csak a sukoróiról nem egyeztettek vele.

Az MSZP ennek kapcsán szeretné tudni azt is, hogy a másik három kaszinó ügyében milyen feltételeket szabott Orbán Viktor, valamint azt, hogy Budai Gyula ezt az ügyet is kivizsgálja-e.

Az ellenzéki párt azt is megkérdezte, hogy “minden beruházás alkalmával kalkulálhatunk azzal, hogy Martonyi úr házában Orbán Viktor elé kell járulnia személyes vizitre minden beruházónak és engedélyt kell kérjen tőle személyesen?”

“Bár tudjuk, hogy a Fidesz-KDNP-nek nem kenyere a kontroll, amit a kormányülések jegyzőkönyveinek antidemokratikus eltörlése is jelez, de készült erről a találkozóról jegyzőkönyv? Hivatalos találkozó volt?” – írják a szocialisták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik