Belföld

Újabb részletek az alsóörsi gyilkosságról

Mintegy 40 méterről lőtték le a a rendőr főtörzsőrmestert, a gyilkossággal összefüggésben keresett férfi halálát halántéklövés okozta.

Az Alsóörsön szerdára virradóra lelőtt rendőr az igazoltatásra megállított jármű abroncsait vizsgálta, amikor a lövések érték, a lövéseket körülbelül 40 méter távolságból adták le – mondta Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a Központi Nyomozó Főügyészség a mai napon átvette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon részben hivatalos személy ellen több emberen elkövetett emberölés miatt indult bűnügy nyomozását. A főügyészség hatáskörét az alapozza meg, hogy az emberölés egyik sértettje szolgálatban lévő rendőr volt – tette hozzá.

Mint mondta, az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a rendőr főtörzsőrmester éppen az igazoltatás alá vont jármű gumiabroncsainak vizsgálatát végezte, és éppen “hajlott testhelyzetben volt”, amikor a lövések érték. A lövéseket körülbelül 40 méter távolságból adták le.

Az elhunyt rendőrt és az igazoltatott járműben ülő, szintén halálos lövéssel eltalált fiatalember testét egyes és sorozatlövések is érték – közölte.

A jobb halánték táján, közvetlen közelről leadott lövés okozta az alsóörsi bűncselekménnyel összefüggésben keresett, egy sötétlila Skoda Octavia mellett talált férfi halálát, az idegenkezűség kizárható – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik