Belföld

Feljelentés: paprikajancsit rajzoltak a NENYI-re

Egy pécsi SZDSZ-es politikus magára vállalta a tettet egy közösségi portálon.

Szerdán vették észre az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságán, hogy a bejárat mellett kifüggesztett plakátot összefirkálták. Valaki piros alkoholos filccel egy paprikajancsit festett a bekeretezett nyilatkozat üveglapjára.

A rajzot letörölték, a plakátot áthelyezték a bejárat mellől egy védettebb, belső falra, és ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tettek a rendőrségen a nemzeti jelképet tartalmazó nyilatkozat megrongálása miatt – mondta csütörtökön az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.

Az egyik közösségi portálra feltöltött fénykép megörökíti a rajzolást. Ezt Heindl Péter, az SZDSZ pécsi szervezetének egyik alapítója töltötte fel.

A pécsi politikus a képhez azt írta: “szerda délelőtt cselekvően is beszálltam a bulla-ellenes mozgalomba. Elmentem a pécsi APEH-hez és ott az ügyfélváróba kirakott hatalmas NENYI-plakátra egy szép, mosolygós arcú paprikajancsi portrét pingáltam vastagon író alkoholos filctollal. Egy pécsi pedagógus kollégám segített azzal, hogy lefotózta a művet. A hivatalban lévők közül többen érdeklődve figyelték, mit csinálunk. Aztán kisétáltunk… Demokráciában nyilván nem tűrhetjük, hogy bárki parancselvű tekintéllyel kényszerítsen másokat az ő sajátos politikai véleményének szótlan bámulására.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik