Belföld

A politika fűtött be a Főtáv-vezérnek?

Boszorkányüldözés vagy a gyanús ügyletek felgöngyölítésének kezdete?

A Főtáv Zrt. vezérigazgatója előzetes letartóztatásáról és a botrányt kirobbantó csepeli Rákóczi Liget lakópark távfűtési és hűtési rendszerének kiépítéséről közöl összeállítást a Figyelő. A hetilap azt írja, hogy környezete szerint boszorkányüldözés áldozata Kovács Lajos, akit egy 2008-as cégvásárlás miatt előzetes letartóztatásba helyeztek. Ellenfelei szerint viszont ez csak a kezdet, még több gyanús ügy is kibukhat a távfűtési vállalatnál.

A hetilap emlékeztet rá, hogy két hónappal az előzetes letartóztatása előtt ismeretlen tettes ellen éppen Kovács tett feljelentést az ügyészségen. A Figyelő szerint a háttérben valójában a politika áll: a vezérigazgató ellenfelei nem szeretnék, hogy az önkormányzati választások idején sikersztoriként adják el a budapesti távfűtést.

A Figyelő arról is ír, hogy a távfűtési vállalatnál még több gyanús ügy is kibukhat. Példaként említik a Főtáv és a Magyar Villamos Művek között 2005-ben kötött szerződést az Észak-Budai Fűtőmű gázturbinás erőművének hőellátásáról, vagy azt, hogy a Főtáv éveken keresztül indokolatlan mértékben támogatta a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik