Belföld

Panaszládát nyitott a Jobbik

Honlapot indított a Jobbik, ahol azoknak a panaszait várják, akiket a kormányváltás óta retorzió ért pártszimpátiájuk miatt.

Farkas Gergely a XII. kerületi Szent Orbán téren tartott sajtótájékoztatón közölte, a Fidesz mindent megtesz azért, hogy bebetonozza magát a hatalomba. Hozzátette, az a mentalitás, hogy a kormánypártok a parlamentben bármit megtehetnek a kétharmados többségük birtokában, a fideszes önkormányzatokban és polgármestereknél is megfigyelhető.

Szavai szerint ezért indították el a www.narancskoztarsasag.hu című honlapot, és az ott tett bejelentések hátterét szeretnék feltárni. Remélik, hogy a nyilvánosság erejével képesek lesznek megállítani az egyes emberek ellen pártszimpátiájuk miatt indított támadásokat – fűzte hozzá. A Jobbiknál eddig körülbelül egytucatnyian jelezték, hogy retorziókat szenvedtek nézeteik miatt.

Az oldalon egyébként nem csak azok bejelentéseit várják, akiket a Jobbik-szimpátia miatt ért hátrány, hanem azokét is, akik a parlament által elfogadott kilakoltatási moratórium ellenére elveszítik a lakásaikat, vagy a kormány korábbi ígéreteivel szemben nem érzik úgy, hogy környezetükben javult volna a közbiztonság.

Farkas Gergely megjegyezte, hogy 2002-ben és 2006-ban a választások után a Fidesz szimpatizánsait különböztették meg hátrányosan és akkor a jelenlegi kormánypárt elindította a Demokrácia Központot. Szavai szerint úgy tűnik, hogy a fideszesek csak akkor érzékenyek ezekre a problémákra, ha az ő híveik az áldozatok, egyébként viszont a korábban ellenük alkalmazott módszereket használják.

Egy másik kérdésre Farkas Gergely azt mondta, egyetértenek az LMP kezdeményezésével, amelyben arra kérik Schmitt Pált, hogy írja alá és még Sólyom László köztársasági elnöknek küldje át a parlament nyári rendkívüli ülésszakának utolsó ülésén elfogadott törvényeket. A jobbikos politikus kijelentette, felháborítónak tartják, hogy a Fidesz megpróbálja megkerülni a köztársasági elnök alkotmányos kontrollra vonatkozó jogát és Sólyom László helyett az általuk megválasztott Schmitt Pállal akarják jóváhagyatni a jogszabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik